Het dorp Bad Nieuweschans

Het dorp Bad Nieuweschans bezit nog vele kenmerken uit vervlogen tijden en monumenten die bezienswaardig zijn. Zij kenmerken voor een belangrijk deel de sfeer van het vestingdorp: de voormalige hoofdwacht, het garnizoenskerkje, de oude officiers- en soldatenwoningen en het voormalige exercitieterrein aan de Voorstraat.

Andere bezienswaardigheden in Bad Nieuweschans zijn: de gerestaureerde oude locomotievenremise, waar onder meer een Grand Café is gevestigd, de galeries Wiek XX (met beeldentuin), Galerie Kienta Kunst, Ateliertwee, Galerie Ka en glasblazerij - galerie Old Ambt.

Op een steenworp afstand van ons pand bevindt zich het bekende kuurcentrum en bronnenbad Fontana, onderscheiden met de titel “Netherlands Leading Spa Resort” wederom. Hier kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de diverse faciliteiten die zij te bieden hebben.

De omgeving van Bad Nieuweschans

Vanaf ons pand bereikt u in enkele minuten lopen of fietsen het weidse polderlandschap met natuurgebieden rondom Bad Nieuweschans. Liefhebbers van deze uitgestrekte natuur met de vele vogelsoorten en de rust komen hier beslist aan hun trekken.

In de nabijheid van Bad Nieuweschans liggen verschillende sfeervolle dorpen zoals Oudeschans, Bellingwolde en Bourtange. U zult verbaasd staan van de hoeveelheid nog intact gebleven en gerestaureerde historische (en veelal onder architectuur gebouwde) boerderijen en woonhuizen.

Natuurlijk mag de stad Groningen, met onder meer het befaamde Groninger museum, niet op uw lijstje ontbreken.Vanaf Bad Nieuweschans bent u er met de auto binnen een half uur.

De gezellige stad Leer in Duitsland (op 20 kilometer afstand) is ook een aanrader. Met beide steden is vanaf het dorp een goede treinverbinding.